Legyen 1 millió okunk a mosolyra!

Ron Gutman professzor a kaliforniai Berkley Egyetemen kutatta, hogy milyen szuper képességgel tudjuk világunkat jobbá tenni. Húsz év kutatás után a professzor bizton állítja, hogy megtalálta ezt a szuperképességet, és ez nem más, mint a mosoly.

„A sok mosolygás jót tesz az egészségnek. A mosolygás csökkentheti a stressz növelő hormonokat, mint a kortizol, adrenalin és dopamin, növelheti a jó hangulatot keltő hormonokat, mint az endorfin, és csökkentheti a vérnyomást.
És ha ez nem elég, a mosolygás jól néz ki mások szemében. Egy nem régi tanulmány a Penn Állami Egyetemen kimutatta, hogy amikor mosolygunk, nem csak szimpatikusabbnak és udvariasabbnak tűnünk, de hozzáértőbbnek is.”


Egy mosoly ugyanannyi agyi stimulációt tud generálni, mint majdnem 2000 tábla csokoládé.
A fenti idézet a Mosolygás titokzatos ereje című TED előadáson hangzott el. Érdemes megnézni!


Itt megtalálhatja a teljes szöveget.

Itt pedig magát az előadást.


“Ugyanaz a tanulmány kimutatta, hogy mosolyogni olyan stimuláló, mint 16 ezer angol fontot kapni készpénzben. Ez kb. 25 ezer dollár mosolyonként. Nem rossz.” - állítja professzor Gutman.


A mi képletünk tehát:
Mosolycsoki™ = 2000 tábla egyéb csoki + egy tábla Mosolycsoki™, az összesen 2001 tábla. Ez a világ leggazdaságosabb csokoládéja, mivel egyet fizet, kétezer-egyet kap.

Válasszon itt! MosolycsokiTM lista

Legyen saját csokija!

Üdvözlettel:

MosolycsokiTM csapat

 

Üzenet

 

 

Nemzetközi Csokoládé Nap,

avagy milyen célból adományozunk?

Csokoládéban gazdag mosolygós hetet kívánunk a Nemzetközi Csokoládé Nap alkalmából!

Bővebben...

 

Mosolyogni jó, még a munkahelyeden is

Mindenkinek szép a mosolya. A mosoly a legegyetemesebb emberi gesztus, egyszerûsége ellenére sokatmondó. Te vajon felismered-e az õszinte mosolyt, és képes vagy-e megkülönböztetni azt az erõltetett vigyorgástól?


Mosolykampány


Úton-útfélen találkozhatsz olyan reklámokkal, melyek mosolygásra szólítanak fel, ami, valljuk be: jó! A téma persze szokatlan, hiszen miért akarja más megmondani, mikor gördüljön felfelé a szánk, de ha belegondolunk, egy mosoly tényleg csodákra képes!
Persze a kérdés még ott lebeghet előtted: vajon szüksége van-e társadalmunknak az ilyen és ehhez hasonló propagandára? (Már ha lehet annak nevezni.)Bővebben...

 

„Mert a mosoly, meggyőződésem szerint, mindig egy kis fényt hoz az életünkbe, meg a máséba is.” (Janikovszky Éva)

„Mosolyogni tessék!”

Ferentzi Eszter

Olvassuk Janikovszky Éva írását. Mosolykampány a címe, és – ahogy azt már az idézetből és a címből is sejthetjük – mosolyogni hívja a kedves, azaz kedvetlen olvasót. És már mosolygunk is. Jólesően nyújtózunk az apró történeteket olvasva: hát igen, mi mindenre nem képes egy puszta mosoly! Jókedvünk is kerekedik. Azaz. Álljunk csak meg. A mosoly: pozitív érzelmi arckifejezés. Ez világos. De mi is van előbb? Az érzelem vagy az arckifejezés? Először jókedvünk van, és aztán mosolygunk, vagy először mosolygunk és aztán lesz jókedvünk?

Bővebben...

 
További cikkeink...