Nemzetközi Csokoládé Nap,

avagy milyen célból adományozunk?

Csokoládéban gazdag mosolygós hetet kívánunk a Nemzetközi Csokoládé Nap alkalmából!


Az ünnep eredete összekapcsolódik Milton S Hershey nevével, aki Amerika legnagyobb csokoládé gyárát alapította.
Azon üzletemberek csoportjához tartozott, akik feladatuknak tartották, hogy gondoskodjanak saját dolgozóikról és családjukról, valamint életcéljának tekintette, hogy anyagilag támogasson minden közösségépítő programot.


Feleségével 1909-ben megalapították a Hershey Ipari Iskolát, melyet a Milton Hershey Iskola Alapítvány működtet. Az alapítvány a későbbiekben tulajdonosa lett a csokoládégyárnak.

A Milton Hershey Iskola Trust 100%-os tulajdonosa a Hershey Szórakoztató, Hotel és Vendéglátó Vállalatnak is. A becsült vagyon 7,5 milliárd dollár. Lényegesen nagyobb költségvetéssel gazdálkodhatnak, mint az állami oktatási intézmények. Mesébe illő történet.
A világ egyik legnagyobb csokoládégyárának bevételét jótékonysági célokra, alapítványokra fordítják. Egyedülálló eset! Vagy mégsem?


Mennyit ajándékozunk jótékonysági célokra?
Az Amerikai Egyesült Államokban például közel 290 milliárd dollárt adnak évente jótékonysági célokra, melynek 73% egyénektől érkezik, 5% a korporációk adománya, 14% alapítványi pénz. Forrás:Giving USA Foundation és kutató partnerei Center on Philanthropy at Indiana University


Milyen célból adunk legszívesebben?
Egy érdekes összehasonlítás született a Giving USA Foundation felkérésére, melyben az adományozók éves bevételét és legfőbb motivációjukat vetették egybe:
Az 50.000dollár alatti keresetű adományozók legfőbb célja a rászorulók alapvető szükségleteit biztosítani, és segíteni az öngondoskodásban.
Az 50.000 dolláros éves keresetűek azért adományoznak, hogy jobbá tegyék a világot.
A 100.000dollár feletti keresetűek azt vallják, hogy akiknek több jutott, kötelességük segíteni azokat, akiknek kevesebb van, vagy egyszerűen csak jobbá akarják varázsolni közösségüket.

Ön milyen jótékonysági programokat támogatna tiszta szívvel?

Mi a Mosolycsoki™ csapata a zöld gondolkodásban hiszünk. Rendszeresen támogatjuk középiskolásoknak szervezett Sajó Károly Kárpát-medencei környezetvédő versenyt.

Most még nagyobb közönséghez szeretnénk eljuttatni az öko gondolkodást. A középiskolások mellett az egyetemistákat és fiatal vállalkozókat is szeretnénk bevonni az Eco English képzésbe, ahol a résztvevők ingyen tanulnak angolul környezetvédő tananyagok alapján. Partnereket keresünk a program megvalósításához. Az Ön hozzájárulása lehet anyagi jellegű, szolgáltatás jellegű, avagy média támogatás, pénztárcájához és lehetőségeihez mérten gáláns.

Mi vállaljuk például, hogy most minden Mosolycsoki™ vásárlásával hozzájárul, hogy még több diák halljon a környezettudatos gondolkodás előnyeiről és mindennapi alkalmazásáról.

A mosoly, melyet egy finom csoki és egy jó üzenet varázsol egy kedves arcra felbecsülhetetlen érték.

Mosolycsoki™ ajándék, melynek üzenete van, ezért más, mint a többi csoki.  Jelentkezzen itt, és mi elkészítjük az Ön üzenetét egy csokoládén.


Legyen saját csokija!

Mosolycsoki™ csapata     www.mosolycsoki.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. +36 30 3756813